fbpx

Statsautoriseret fodterapeut

Foddame, fodlæge, fodspecialist, fodplejer, fodfe eller klovbeskærer – kært barn har mange navne, men min officielle betegnelse er statsautoriseret fodterapeut.

Som statsaut. fodterapeut, er jeg din fodbehandler i sundhedsvæsenet, med en bred teoretisk og praktisk faglig uddannelse fra Fodterapeutskolen i København.

Det betyder bl.a. at jeg:

 • har en statsanerkendt og godkendt uddannelse.
 • er en del af sundhedsvæsnet med  autorisationsnummer- ID 0C92K
 • er uddannet til at yde professionel fodpleje og fodbehandling
 • er underlagt Styrelsen for Patientsikkerhed
 • er omfattet af en kollektiv erhvervsansvarsforsikring
 • laver bøjlebehandling
 • laver individuelt fremstillede indlæg
 • laver neurologiske og fysiologiske undersøgelser af dine fødder
 • vejleder i den daglige fodpleje
 • vejleder i korrekt fodtøj
 • vejleder i fodøvelser
 • er uddannet i diabetes- og gigtrelaterede fodproblemer
 • holder min viden opdateret og deltager i kurser og efteruddannelse.

Dine fødder er ikke bare dine fødder – de er en del af dig.

Som en del af sundhedsvæsenet har jeg journalpligt og er underlagt tilsyn og regler fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det betyder, at du har mulighed for indgive en klage til Styrelen for Patientklager og få patienterstatning, hvis det skulle gå helt galt, og jeg ikke lever op til gældende krav om behandling, handling og vejledning.

Udover selve fodbehandlingen, vil du få råd og vejledning til den daglige fodpleje og eventuelle fodøvelser, så du i hverdagen kan tage bedst mulig hånd om dine fødder og undgå skader og smerter i fødderne.

Ved din første aftale afsættes god tid, så der er tid til forundersøgelse og oprettelse af den lovpligtige journal. I forbindelse med journalen spørger jeg ind til dit generelle helbred samt eventuelle diagnoser og medicin. Umiddelbart kan nogle af spørgsmålene virke ulogiske, hvis du er kommet alene med det formål at få en opfriskende fodbehandling. Men i det store billede, så er dine fødder en del af hele dig. Jo mere jeg ved, jo bedre kan jeg tage hensyn til dine behov og tilpasse fodbehandling og vejledning, så den passer til netop dig.

Sammen lægger vi en plan for behandlingen, så vi er sikre på at du får den fodbehandling du ønsker, ud fra det jeg kan tilbyde. Behandlingsplanen tilpasses fra gang til gang, så den er aktuel i forhold til dine behov.

 

Klinik for Fodterapi

Klinikken ligger i den sydlige del af Holsted, tæt på Vejen, Gørding, Brørup, Bramming, Ribe, Hovborg, Grindsted og Glejbjerg. Der er parkeringsplads lige ved døren, og der er ganske kort afstand til bus og tog.

I lyse lokaler bag Stationskiosken ligger klinikken i fred og ro. Her er ingen trapper,  så det er muligt at komme ind i kørestol. 

Jeg har ydernummer, og det er dermed muligt at få tilskud via den offentlige sygesikring. Det kræver en henvisning fra lægen. Har du diabets, svær leddegigt, nedgroede negle eller arvæv efter fodvorte, kan lægen give en henvisning.
Sygeforsikring “danmark” giver tilskud til fodbehandling og indlæg hos en statsaut. fodterapeut. Det kræver ingen henvisning at få tilskud fra Sygeforsikring “danmark”
For pensionister er det muligt at få “udvidet helbredstillæg” via kommunen. Der skal ansøges herom via kommunens borgerservice. Her kan du også få oplyst betingelserne for at få tilskud via kommunen.