Fodterapi eller fodpleje?

Foddame, fodlæge, fodspecialist, fodplejer eller fodfe – kært barn har mange navne, men min officielle betegnelse er statsautoriseret fodterapeut.

Statsautoriserede fodterapeuter er de eneste med en officiel, statskontrolleret uddannelse i behandling og pleje af fødder. Statsaut. fodterapeuter er, som de eneste indenfor pleje og behandling af fødder, en officiel del af sundhedsvæsnet.

Jeg har journalpligt og er underlagt tilsyn og regler fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vi er de eneste indenfor fodbehandling, hvor du har mulighed for indgive en klage til Styrelen for Patientklager og få patienterstatning, hvis det skulle gå helt galt, og jeg ikke lever op til gældende krav om behandling, handling of vejledning.

Udover selve behandlingen af hud og negle, vil du få råd og vejledning til den daglige pleje og eventuelle øvelser, så du i hverdagen kan tage bedst mulig hånd om dine fødder.

Ved din første aftale afsættes god tid, så der er tid til at oprette den lovpligtige journal. I forbindelse med journalen spørger jeg ind til dit generelle helbred, og eventuelle diagnoser og medicin. Umiddelbart kan nogle af spørgsmålene virke ulogiske, hvis du er kommet alene med det formål at få klippet neglene eller fjernet en ligtorn. Men i det store billede, så er dine fødder en del af hele dig. Jo mere jeg ved, jo bedre kan jeg tage hensyn til dine behov og tilpasse min behandling og vejledning, så den passer til netop dig.

Sammen lægger vi en plan for behandlingen, så vi er sikre på at du får den behandling du ønsker, ud fra det jeg kan tilbyde. Behandlingsplanen tilpasses fra gang til gang, så den er aktuel i forhold til dine behov.

Har du lyst til lidt ekstra selvforkælelse, så er der flere muligheder for massage af fødder og underben, lakering af neglene eller ekstra pleje af huden.